Életünk választások sorozatából áll, választásainkkal rajzoljuk ki életutunkat.
Minden pillanatban hozunk döntéseket, minden pillanatban választunk valamit.
Döntök arról reggel, hogy mit eszek, mit veszek fel, és melyik útvonalon megyek dolgozni. Több opció is adott, és én VÁLASZTOK egyet.
Számtalan választást, döntést hozunk percről percre, és nagy része egyáltalán nem tudatosul bennünk. Mintha csak vinne egy „robotpilóta” a berögzült úton, amit megszoktunk. Amikor ugyanazon az „útvonalon” megyünk végig nap, mint nap, tehát ugyanazt csináljuk, akkor az az út bevésődik, automatikussá válik.
Ilyenkor kiszámíthatóbb az életünk, mitől is lenne bármi új, hisz mindennap ugyanazokat a köröket rójuk. Ez ad biztonság érzetet, de ez csak egy látszólagos biztonság, amibe idővel belefásulhatunk. A berögzött szokásaink által létrehozott biztonsági zónát komfortzónának is nevezik.
 
Amikor elégedetlenek vagyunk az életünkkel, ha valami másra vágyunk, új eredményre szeretnénk jutni, akkor érdemes kilépni szokásainkból, mert ha mindent ugyanúgy csinálunk, mint eddig, ne várjunk másik eredményt!
Valamit másképp kell csinálnunk ahhoz, hogy új eredményre jussunk!
 
A komfortzónán kívül változás van, ami új, és ismeretlen (tehát félelmetes).
A változás által tudunk fejlődni, új dolgokat megtapasztalni. A változásban csodálatos lehetőségek tárulhatnak fel, új képességeket ismerhetünk meg magunkból, amikre eddig nem is gondoltunk. Ha ki merünk lépni… ha megengedjük a változást.
 
Azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk, ez lelkünk célja.
Minden lélek valamilyen fejlődési útvonalat szeretne bejárni élete során, és a fejlődés íve, tempója, a kihívások mértéke mindenkinél különböző. Ezért nincsenek általánosan előírható receptek, teljesen egyedi, hogy kinek mi válik be.
(Viszont ha megosztjuk azokat a tapasztalatainkat, amikor sikerült örömmé változtatni egy nehéz helyzetet, az mindenki számára tanulságos lehet, természetesen a saját egyéni problémájára vonatkoztatva, többek között ezért is írok most. )
 
Nem azért vagyunk itt, hogy szenvedjünk! Nincsen egy büntető Isten, aki majd lesújt. Isten, maga a szeretet, azt szeretné, hogy boldogok legyünk, hogy megéljük a bennünk élő isteni részünket. A lelkünket, ő képes új életet teremteni számunkra.
 
Az ember teremti legtöbb szenvedését a választásaival,és azzal is számolnunk kell, hogy döntéseinknek következményei is vannak, és hatással vagyunk környezetünkre is.
 
Ezért legyünk éberek arra, hogy mit is választunk, milyen döntéseket hozunk meg!
 
Először is kérdezzük meg magunktól, hogy döntésünk alapja a félelem, vagy a szeretet?
Mi a mi mozgatórugónk?
Azért szeretnénk valamit, hogy elkerüljünk egy rosszabbat, mert félünk tőle, vagy azért, mert legbelül erre vágyunk?
 
Választásainkat korlátozhatják múltbeli tapasztalataink is.
Pl. kiskoromban megharapott egy kutya, onnantól féltem tőlük. Így olyan utakon közlekedtem, ahol nincs esély rá, hogy kutyába botlok – legalábbis ezt reméltem, – de nem mindig sikerült. Sőt, a félelemem miatt nem mentem el más barátokhoz játszani, ahol volt kutya. Ez a döntés sajnos sok jó élménytől fosztott meg.
Amikor választásainkat a múlt fájdalmas élményeinek elkerülésére alapozzuk, akkor nem is élünk igazán!
Bezárjuk, beszűkítjük az életterünket és lehetőségeinket. Ha beszűkülünk, akkor nem csak a negatív élményt zárhatjuk ki, hanem sajnos a pozitívat is!
Régen a félelem volt a mozgatórugó, ennek eredményeként újabb félelmeim lettek. Egyszercsak megelégeltem, nehogy már egy „félelem” mondja meg nekem, hogy mit csináljak?! Összeszedtem magam és szembenéztem vele! Így lett egy kutyám, Kleo. 😊 Ez a nyitás rengeteg örömöt hozott, és már nem félek „előre” attól, hogy „mi lesz ha”. Mert tudom, majd ha ott lesz egy ijesztő helyzet, meg fogom tudom oldani! Nagyon más így Élni!
 
Végül is a félelem arra való, hogy legyőzzük, szembenézzünk vele, közel menjünk hozzá, megismerjük egy másik arcát, és megugorjuk!
A félelem megmutatja hol kell változtatnunk!
A félelem irányt mutat, hogy szembenézve vele egy magasabb szintre juthassunk, ahol szabaddá válhatunk tőle.
A félelem annak határát jelzi, ahol az új minőség indul, ahol mi írjuk a folytatást!
 
Élni jöttünk, nem félni!
 
Merünk-e kilépni a biztonságosnak tűnő komfortzónából, és a megszokott helyett új útvonalakat kipróbálni?
Elfelejtettük talán mekkora kaland az élet?
„A döntéseink pillanatában nyer alakot a sorsunk.” – Tony Robbins.
Ha az ember a most meghozott döntésével teremti sorsát és jövőjét, akkor Te milyen jövőt teremtesz most magadnak?
Legyünk éberek arra, mit is választunk, mert mindig van választásunk!
Választásod mennyire szolgálja célodat?
Erről lesz szó a következő részben. 😊
 
💖 Szeretettel, Biegelbauer Lilla
 
Választhatod azt is, hogy segítséggel, hatékonyan haladsz célod felé. Szeretettel várlak egyéni konzultáción, az alábbi témákban tudok segíteni:
🕊 Nehézségek, félelmek, lelki blokkok feloldása 🕊 Felszabadítás, szintlépés 🕊 Visszatalálsz utadra, önmagadhoz 🕊 Veszteség feldolgozás, gyász 🕊 Párkapcsolat 🕊 Életfeladat 🕊 Hivatáskeresés 🕊 Üzlet & Lélek konzultáció vezetőknek 🕊 Szupervízió.
Fotó forrás: Unsplash
Megosztás Facebook-on
Küldés e-mailben

INSPIRÁCIÓ

További írások

ELÉRHETŐSÉGEM

Kapcsolat

+36 30 962 1982

lilla@BIEGELBAUERlilla.COM

Scroll to Top

Feliratkozás hírlevélre

Szeretnél elsőként értesülni programjaimról és olvasni tőlem inspiráló írásokat? Iratkozz fel hírlevelemre!