Az életünk egy folyamatos célba érés.
Ne úgy tekintsünk a jelen pillanatra, hogy csak a végcélunk fényében ítéljük meg értékesnek vagy értéktelennek. Valójában minden pillanat értékes és a hétköznapiságban van mélység.
Megláttam ezeket a mályvákat az út szélén, és hirtelen megálltam a kocsival. Csak odamentem, érezni az illatát, megérinteni, tapintani, érzékelni, minden érzékszervemmel benne voltam… és egyszer csak az arcomnak fújta a szél és puhán megérintett. Annyira nagy öröm jött bennem csak úgy és ez az öröm belülről fakadt.
Ezután lefotózkodtam velük, mert olyan jól éreztem magam, hogy szerettem volna megosztani veletek is. Megláttam, hogy ott van egy tábla, amit körülölelt a virág, rajta a felirat: kivéve célforgalom. Elsőre azt gondoltam, majd jól levágom a képről, hogy szép legyen,😅😏 aztán bevillant, ennek igazából pont ott a helye, ahol van. Hiszen a célforgalom szempontjából ez volt a célom: hogy kövessem a hívásomat, a virághoz kapcsolódjak. És e táblának köszönhetően már dőlt is az inspiráció…
Te mikor kapcsolódtál így utoljára a természethez és azon keresztül magadhoz? Mikor szívtad azt magadba, minden érzékszerveddel? És milyen volt ez az új minőség? Milyen volt elveszni benne akár egy századmásodpercig is? Meg tudnád engedni magadnak?
Ne féljünk tapasztalni és megismerni olyan dolgokat, melyek mellett egyébként elmegyünk! Nyissuk ki szívünket a természet felé is. Nyissunk az új minőségek felé.
Vegyünk végre részt az életünk legapróbbnak tűnő dolgaiban! Egy virágban, vagy egy szerettünk mosolyában… olyan jó elveszni.
Az a tapasztalatom, hogy a legszebb dolgok az életemben egy csendes, hétköznapi pillanatban történtek. Nem volt tűzijáték, sem harangszó, sem pompázatos díszlet. Egyszerű, csendes pillanatban érkezik meg a csoda, ahogy jelenlévővé válunk, ahogy átadjuk magunkat neki. És igen, az önátadás a kulcs. Az, hogy megengeded a tapasztalást! És ez lehet, hogy épp nem a kijelölt célodat szolgálja? Vajon honnan tudod? Álljunk meg egy kicsit néha a pörgésből!
És ne zárjuk el magunkat a tapasztalástól! Nem csak az a fontos tett, amit egy fontos végeredmény, cél érdekében teszel.
Legyen a cél most egy egyszerű, hétköznapi pillanat befogadása, add át magad neki teljesen.
Engedd be az életedbe a spontaneitást!
🌺 GYAKORLAT:
Te is állj meg egy pillanatra az utad során, egy olyan helyen, ami hirtelen megtetszik, lehet az bármi, egy táj, egy virág, egy ház, akármi, és fontos: olyan helyen állj meg, ahol eddig még nem voltál! Élvezd és fogadd be az élet nyújtotta egyszerű szépséget, menj oda és fotózd le magad vele! Olyat tegyél, amit eddig még nem! Ééééés: mutasd meg a fotót hozzászólásban, ha vállalod magaddal együtt, ha nem, csak mutasd meg azt, ami téged hívott! Ez a része fontos, mutasd meg a képet, így tudom, hogy megcsináltad! 😊🙏🏻
(Készülj fel: ilyenkor az ego jöhet azzal, hogy tiszta hülye vagy, mit csinálsz itt… ledegradálja, elértékteleníti amit teszel, de te csak legyints és csináld meg!)
Ez is a komfortzónád elhagyásának kis lépése! Ha szeretnéd, hogy bizonyos dolgok megváltozzanak az életedben, érdemes a dolgokat másképp is csinálni, hogy ezután már más eredményre juss, ebben segít ez a kis gyakorlat! Továbbá abban segít, hogy a természeten keresztül kapcsolódj magadhoz, a megengedéssel, a figyeléssel, egyre jelenlévőbb leszel és ami legfontosabb, tapasztald meg milyen az, amikor követed a hívásodat és tedd meg minél többször!
Egyébként nehogy azt higgyétek, hogy engem nem néztek hülyének az autósok, elment mellettem jópár. 😅😀De nem érdekelt más, csak az volt bennem, hogy megtegyem ami hív! Így követem a szívemet. Ez mindennél fontosabb.
Kövesd te is a saját hívásodat, pontosan ez a cél! A boldogság a cél, a megélés, a tapasztalás által.
Fotó: sajátom.
🌺Szeretettel, Lilla
Megosztás Facebook-on
Küldés e-mailben

INSPIRÁCIÓ

További írások

ELÉRHETŐSÉGEM

Kapcsolat

+36 30 962 1982

lilla@BIEGELBAUERlilla.COM

Scroll to Top

Feliratkozás hírlevélre

Szeretnél elsőként értesülni programjaimról és olvasni tőlem inspiráló írásokat? Iratkozz fel hírlevelemre!