Neked mi van a fókuszban?

Egyik nap kerülgettem biciklivel a szűk úton álló kukákat. Az egyiknek majdnem nekimentem, majd az út középre vittem a tekintetemet, ahol szabadon tudtam haladni, így sikeresen átevickéltem. Abban a pillanatban eszembe jutott amit apukám mondott gyerekkoromban, amikor biciklizni tanított:

„amerre nézel, arra megy a bicikli, ezért ha látsz az úton egy akadályt, ne az akadályt nézd, mert tudattalanul is arra fordítod a kormányt és nekimész. Ehelyett keresd meg a szemeddel azt az útvonalat, amerre menni szeretnél.”

Szerintem kicsit így van az életben is.

Érdemes azt az utat keresni, és arra fókuszálni, amerre menni szeretnénk és nem azt nézegetni folyton, hogy merre nem járható az út, hogy hol van az akadály és mekkora!

A figyelem egy fajta energia, melyre igaz, hogy amire figyelünk, abból még többet kapunk, azt vonzzuk magunkhoz ami arra rezonál, és ha ez az, amit nem szeretnénk, akkor abból lesz több.

Ha a hibákat keressük akár magunkban, akár másokban, mindenhol azt fogjuk látni. A külvilágban is a negatív történetek lesznek a középpontban, arról beszélgetünk milyen rémhíreket hallottunk. Magunkban is csak azt vesszük észre mi az amink nincs, vagy mely tulajdonságot utálunk. De ezzel épp az ellenkezőjét érjük el, elutasítjuk magunkat. Elutasítjuk a jelen pillanatot, elutasítjuk ami van. Így kívül is az elutasítást látjuk legtöbbször.

Ez megfordítva: ha a pozitív megélésekre figyelünk, ha várjuk és keressük a csodákat, akkor ezt látjuk majd mindenhol, úgy a világ egy élhetőbb és támogató képet mutat majd nekünk. Ha meglátjuk magunkban értékeinket, a megtett erőfeszítéseinket, hogy mi mindenünk van, az pozitív megtapasztalásokat vonz életünkbe, ami hasonlít a megbecsülés energiájához. Hozzáállásunk önmagunkhoz elfogadó és szeretetteljes lesz, és a külvilág is ezt tükrözi majd.
Én ebben hiszek.

Ha gyökeres változást szeretnél létrehozni életedben, határozd el, hogy minden ami veled történik az a javadra válik!

Így nehézségeidre fejlődési lehetőségként tekintesz, és mindent a hasznodra fordíthatsz. Így a jelen pillanat már nem ellenség, hanem baráttá nemesül.

🙏❤️Köszönöm Apa!

Fotó: Photo by Mahkeo on Unsplash

Megosztás Facebook-on
Küldés e-mailben

INSPIRÁCIÓ

További írások

ELÉRHETŐSÉGEM

Kapcsolat

+36 30 962 1982

lilla@BIEGELBAUERlilla.COM

Scroll to Top

Feliratkozás hírlevélre

Szeretnél elsőként értesülni programjaimról és olvasni tőlem inspiráló írásokat? Iratkozz fel hírlevelemre!