Adatkezelési tájékoztató

Hatályos: 2019.12.22.

Adatkezelési tájékoztató

Jelen adatkezelési tájékoztató a biegelbauerlilla.com weboldal és annak aldomainjainak adatkezelését szabályozza, melyet a Szolgáltató magára nézve kötelezőnek ismer el, magát azoknak aláveti. Jelen tájékoztató teljes szövege, valamint annak esetleges módosításai a honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.

Ezáltal teszünk eleget az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdésében foglalt követelménynek.

A biegelbauerlilla.com weboldalon üzenet küldésekor illetve időpontfoglaláskor bekért személyes adatok kezelése az Ön hozzájárulásán alapulnak.

Adatkezelő adatai (Szolgáltató):

Név: Biegelbauer Lilla Zsuzsanna EV.
Székhely: 2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 15. 2/1.
Adószám: 69075908-1-33
E-mail: biegelbauer@gmail.com
Telefon: +36 30 962 1982
Vác Járási Hivatal előtti nyilvántartási szám: 52663385
Bankszámlaszám: OTP Bank 11773425-03333529-00000000
Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és
Iparkamara tagja, nyilvántartási szám: PE69075908

Szolgáltatói nyilatkozat

Kijelentem, hogy nem vagyok orvos, szolgáltatásommal nem nyújtok orvosi, terápiás, vagy pszichoterápiás szolgáltatásokat, továbbá nem tartozom felelősséggel az Ügyfél a stresszoldó, illetve coaching folyamat hatására hozott döntéseiért, vagy az abból eredő bármilyen következményekért.

Értelmező fogalmak

  1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
  2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. különleges adat:
    a)
    2a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
    b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  4. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;
  5. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
  6. közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
  7. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  8. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  9. 3 adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  11. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  12. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  13. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  14. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  15. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  16. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  17. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  18. 4 adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi;
  19. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  20. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
  21. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  22. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  23. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
  24. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

Kezelt adatok köre, jogalapja:

Az általunk kezelt adatok jogalapja, célja, kezelt adatok jellege, időtartama, érintettek köre.

Honlapunk böngészésekor:

Jogalap: jogos érdek
Kezelt adatok: IP cím, a látogatás időpontja, időtartama, a meglátogatott aloldalak listája, az Ön által használt operációs rendszer, böngésző típusa, képernyő felbontása.
Az adatkezelés célja: Statisztikai elemzések készítése, ezáltal szolgáltatásunk
minőségének ellenőrzése és javítása
Időtartama: 2 év
Érintettek köre: Google Analytics (Adatfeldolgozó a Google)
Megjegyzés: A statisztikai elemzés során kiértékelt adatokat nem azonosítjuk konkrét személyekkel. (Azaz az adatokat csak tömegesen, ilyen értelemben teljesen anonim módon elemezzük.)

Szolgáltatáskor kezelt adatok:

Jogalap: törvényi kötelezettség (bizonylatolás)
Kezelt adatok: vezetéknév, keresztnév, cím, születési idő, lakóhely városa, telefonszám, email.
Az adatkezelés célja: szerződésből eredő kötelezettségünk teljesítése, számlakiállítás, esetleg garanciális kötelezettségünk teljesítése, a termékkel kapcsolatos technikai változásokról történő értesítés
Időtartama: 8 év (a megrendelés évének utolsó napjától számítva)
Érintettek köre: valamennyi tanfolyamra, eseményre jelentkező és a weboldalon keresztül vásárló érintett

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:
A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalon: vezeték- és keresztnév, cég név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím

A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:
– postai úton az 2600 Vác, Dr. Csányi László körút 15. címen,
– e-mail útján a biegelbauer(kukac)gmail.com e-mail címen

A számlázás papír alapon történik.

Hangfelvételt a beszélgetésekről nem készítek, mint ahogyan kamerával sem rendelkezik az általam kliens fogadásra használt munkatér. Egyéb esetben külön engedélyt kérek.

Termék/szolgáltatás/tanfolyam megvásárlásakor kezelt adatok:

Jogalap: törvényi kötelezettség (bizonylatolás)
Kezelt adatok: megrendelő vezetékneve, keresztneve, e-mail címe, telefonszáma,
számlázási cím, postázási cím (nem letölthető illetve online nem hozzáférhető termékek/szolgáltatások esetén), vevő egyéb megjegyzése
Az adatkezelés célja: szerződésből eredő kötelezettségünk teljesítése, számlakiállítás
Időtartama: 8 év (a megrendelés évének utolsó napjától számítva)
Érintettek köre: valamennyi tanácsadásra, tanfolyamra, eseményre jelentkező és a weboldalon keresztül vásárló érintett

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:
– postai úton az 2600 Vác, Csányi L. krt. 15 címen,
– e-mail útján a biegelbauer(kukac)gmail.com e-mail címen.

Hírlevél:

Jogalap: Az Ön hozzájárulása (Önnek kell a hírlevélre feliratkozáskor az erre vonatkozó jelölőnégyzetet bepipálnia az űrlapokon)
Kezelt adatok: Keresztnév, e-mail cím
Az adatkezelés célja: Tájékoztatás tanfolyamokról, eseményekről, a honlapon megjelenő új tartalmakról, értesítés kedvezményekről, új szolgáltatásról, kampányokról, megkeresés üzletszerzési célból, általános kapcsolattartás
Időtartama: Leiratkozásig / hozzájárulás visszavonásáig
Érintettek köre: a hírlevélre feliratkozott valamennyi érintett

A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:
hírlevél alján található leiratkozás linkre kattintva véglegesen leiratkozásra kerül
– e-mailben kérésre a biegelbauer(kukac)gmail.com e-mail címre

Ügyféllevelezés:

Amennyiben kérdése, problémája van, akár a szolgáltatásaim igénybevételével kapcsolatban vagy annak használata során kérdése, problémája van, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a weboldalon megadott módon kapcsolatba léphet a Szolgáltatóval/Üzemeltetővel. Az Üzemeltető a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, valamint a weboldalon elérhető űrlapokon keresztül megadott adatokat az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével törli. Az Ön által a kapcsolat oldalon megadott személyes adatai önkéntes hozzájáruláson alapulnak.

Profilozás:

Az Adatkezelő nem végez a látogatók / regisztrálók viselkedése, érdeklődési köre, vagy általuk megadott egyéb adat alapján profilozást, és nem alkalmaz automata ajánlatalkotást, besorolást vagy döntéshozatalt. Látogatóink beazonosítása nem célunk, és nem is teszünk ezügyben lépéseket.

Titoktartás:

A kliens vagy annak családjának belső ügyeit személyes titokként kezelem. Semmilyen különleges adatot a bizalmi foglalkoztatottság jegyében kifelé a család életéből nem közvetítek.

Vásárlói értékelések / ügyfél vélemények:

Weboldalunkon a felhasználóknak lehetősége van szolgáltatásainkat értékelni. Az értékelés elküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy értékelését weboldalunkon megjelenítsük, szolgáltatásaink vagy cégünk hirdetéseiben, illetve ajánlattevői tevékenységünk során – akár szerkesztve is – felhasználjuk. Az elküldött értékeléssel a Szolgáltató szabadon rendelkezik, ezt a felhasználó az értékelés elküldésével tudomásul veszi.

A közösségi média oldalak beépülő moduljai:

Facebook

A Weboldal használja a Facebook.com (üzemeltető: Facebook Inc., Palo Alto, CA, USA, a továbbiakban: „Facebook”) közösségi hálózat beépülő bővítményeit („bővítmények”).

A bővítményeket a Facebook logó, vagy a „Facebook”, „Tetszik” (Like) vagy „Megosztom” (Share) utótag segítségével lehet beazonosítani.

Egy ilyen beépülő modult tartalmazó weboldal megnyitásakor kapcsolatba lép a Facebook szervereivel, és a beépülő modul megjelenik a weblapon a böngészővel való kommunikáció révén. Ennek következtében a Facebook szervere értesül arról, hogy mely weblapjainkat látogatta meg. Ha felhasználóként be van jelentkezve a Facebook-ra, akkor a Facebook ezt az információt meg fogja jeleníteni a személyes Facebook profiljában. A beépülő modul funkcióinak használatakor (pl. a „Tetszik” gomb megnyomásakor vagy egy hozzászólás beírásakor) ezek az információk szintén megjelennek a Facebook profilján. Ezt csak úgy tudja megakadályozni, hogy a beépülő modul használata előtt kilép a Facebookból.

Az adatok Facebook általi rögzítéséről és felhasználásáról, a magánszféra védelméhez kapcsolódó jogairól és lehetőségeiről a Facebook adatvédelmi nyilatkozata tartalmaz részletes információkat.

Facebook Adatvédelem: https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/
Facebook cookie-k: https://hu-hu.facebook.com/help/cookies

Ha nem akarja, hogy a Facebook weboldalunkon keresztül adatokat gyűjtsön Önről, jelentkezzen ki a Facebook-fiókjából, mielőtt weboldalunkra látogat.

Facebook közösségi oldal

  1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
  2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi oldalon és lájkolta a weboldalt.
  3. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett.
  5. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:
    (https://hu-hu.facebook.com/legal/terms), (https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/)
  6. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

Youtube

Jelen weboldal a YouTube (üzemeltető: YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA) beágyazott lejátszó technológiát használja. A YouTube olyan platform, amely lehetővé teszi hang- és videófájlok tárolását, lejátszását és megosztását.

A jelen webhely használatával Ön elfogadja a youtube.com használatának feltételeit. http://www.youtube.com/t/terms

Ha a látogató megnyit egy oldalt a weboldalunkon, a beépített YouTube lejátszó kapcsolatot létesít a YouTube-bal annak érdekében, hogy a videó- vagy hangfájl technikai továbbítását biztosítsa. Amikor létrejön a YouTube-bal a kapcsolat az adatok továbbítódnak a YouTube-ra.

Ezek a weboldalakon a YouTube-csatornánkról származó videók kerülnek becsatolásra. Ez kizárólag bővített adatvédelmi üzemmódban történik. Ez az üzemmód megakadályozza, hogy a YouTube olyan felhasználóra vonatkozóan tároljon cookie-kat, aki kibővített adatvédelemmel jelenít meg beágyazott YouTube videólejátszóval ellátott weboldalt, de nem kattint rá a videóra, hogy elindítsa a lejátszást.

Az adatgyűjtés körére és céljára, adatainak a YouTube általi további feldolgozására és felhasználására, személyes adatainak védelmére irányuló jogaira és beállításaira vonatkozó információkat a YouTube adatvédelmi nyilatkozatában találhatja.

http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/
Youtbe Cookie-k: https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=hu-HU

Google Térkép

Ez a weboldal a Google Maps-et használja a Kapcsolat oldalon az irodám helyének pontos meghatározásához. A Google Maps cookie-kat használ. Azért használjuk a Google Maps interaktív térképét, mert a látogatóknak ezzel sokat segítünk a hozzánk vezető út megtervezésében.

A Google Maps használatakor feltételezzük, hogy a Google betartja az adatvédelmi politikáját, amit itt találhat meg: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/és a szolgáltatási feltételeket.

Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső szolgáltatók:

Az Üzemeltető a weboldal működéséhez külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe, amelyek a Szolgáltatótól függetlenül végzik tevékenységüket.

Ezek a cookie-k a harmadik fél birtokában vannak és ennek megfelelően az ebben tárolt adatokat csak a harmadik fél láthatja és kezelheti, mi nem. Azt mi határozzuk meg, hogy használjuk-e ezeket a külső szolgáltatásokat a weboldalon vagy sem, és hogy ez hogyan integrálódik és jelenik meg a weboldalunkon, de a cookie-t magát nem ellenőrizzük.

A Weboldal látogatottságának méréséhez, a látogatói viselkedés figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetéseink eredményessége növeléséhez a Google Analytics programot használja. E programok a felhasználó számítógépén ún. cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. Ezek a cookie-k olyan információkat rögzítenek, amelyek személyazonosításra nem alkalmasak. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között.

Az biegelbauerlilla.com weboldalra és aldomainjaira látogatók a weboldal használatával egyúttal engedélyezik a Szolgáltató részére a Google Analytics használatát, valamint hozzájárulnak felhasználói viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a program által nyújtott minden szolgáltatás igénybevételéhez a Szolgáltató részére. Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani.

Google Analytics

A Szolgáltató a Google Analytics programot elsősorban a látogatottsági statisztikái előállításához használja, méri vele többek között a weboldal látogatottságát, azonosítja a látogatások forrását és méri kampányai eredményességét. A program használatával a Szolgáltató információt szerez többek között arról, hogy hány látogató kereste fel a weboldalát, a látogatók honnan érkeztek és mennyi időt töltöttek a weboldalon illetve honnan, melyik aloldalakra mentek.

Az a felhasználó, aki szeretné a Google Analytics jelentés készítését letiltani a látogatásáról, telepítheti a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ennek segítségével a Google Analytics JavaScript-szkriptjei (ga.js, analytics.js, and dc.js) nem küldenek látogatási információkat a Google számára. Azok a látogatók, akik telepítették ezt a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt.

Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

További információkat a Google Analytics Cookie-król itt olvashat:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google Analytics-re vonatkozó adatvédelmi tájékoztató: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Linkek más weboldalakra:

A weboldal online tartalma más weboldalakra vezető linkeket is tartalmazhat. A Szolgáltatónak nincs befolyása arra, hogy ezen oldalak üzemeltetői az adatvédelmi előírásokat betartsák. A weboldal tartalmazhat olyan más webhelyekre vonatkozó utalásokat (pl. hivatkozás, banner, gomb), amelyek webhelyünk egy adott szegmenséhez kapcsolódnak. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Szolgáltatónak bármilyen kapcsolata lenne ezekkel a webhelyekkel vagy tulajdonosukkal. Az ilyen webhelyekkel és a rajtuk szereplő információkkal kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Sütik kezelése:

Az Üzemeltető, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:a) az adatgyűjtés ténye,
    b) az érintettek köre,
    c) az adatgyűjtés célja,
    d) az adatkezelés időtartama,
    e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
    f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
  2. A „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k” használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
  3. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A weboldal működtetése során a Szolgáltató jogosult a felhasználóktól a következő adatokat gyűjteni:
    egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
  4. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
  5. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való  megkülönböztetése, a „bevásárlókosár” nyilvántartása, a látogatók nyomon követése, a honlaplátogatás során rögzített adatok felhasználásával személyre szabott ajánlatok megjelenítése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása,
  6. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart.
  7. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő maga kezeli, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. A felhasználóra vonatkozó adatok a Szolgáltató szerverein kerülnek tárolásra. A Szolgáltató technikai hátterét az Üzemeltető biztosítja, a szervereken elhelyezett szoftverek üzemeltetését maga végzi.
  8. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintetteknek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  9. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Harmadik féltől származó cookie-k

Tájékoztatjuk, hogy a weboldalon más szolgáltatóktól (Google, Facebook, YouTube) származó tartalmak és szolgáltatások is találhatók, amelyek cookie-kat használnak . A harmadik féltől származó cookie-kat a külső szolgáltató hozza létre, mialatt a látogatók weboldalunk oldalait használják.

Adattovábbítások:

Biegelbauer Lilla EV. a személyes adatok kezelése során – ügyfeleinek színvonalas kiszolgálása érdekében – az alábbi adatfeldolgozókat veszi igénybe és részükre továbbítja a személyes adatokat.

Hírlevélküldő szoftver

A Felhasználó elfogadja, hogy a hírlevélre feliratkozás után az e-mail címe és keresztneve az Mailchimp hírlevélküldő szoftvert üzemeltetőhöz kerül.

MailChimp Inc.

Székhely: The Rocket Science Group, LLC (675 Ponce de Leon Avenue, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA

A weboldalunk hírlevélküldő rendszert működtet az érdeklődők folyamatos tájékoztatása céljából, mellyel kapcsolatban a weboldalon történő feliratkozás/regisztráció alkalmával közölt személyes adatokat (keresztnév, e-mail cím) az érintett előzetes írásbeli hozzájárulásával kezeljük. Hírleveleink kiküldése a “MailChimp” nemzetközi hírlevélküldő szoftveren keresztül, külföldről történik, így a regisztráció  vagyis feliratkozás mellett szükséges az Ön kifejezett hozzájárulása is a személyes adatai külföldi adatkezelőhöz történő továbbításához.

Tárhelyszolgáltató

Tárhelypark Kft.
Székhely/Iroda: 1122 Budapest, Gaál József út 24.
Adószám: 23289903-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-322570
Tel: +36 1 700 4140
Email: info(kukac)tarhelypark.hu
Web: www.tarhelypark.hu

Adatbiztonság:

Az érintett jogai

Az Érintett az Adatkezelőtől a fent megadott elérhetőségein keresztül
• kérheti, hogy adjon tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről,
• kérheti adatainak helyesbítését,
• tájékoztatást kérhet az adatkezelésről

• kérheti személyes adatainak törlését és az adatkezelés korlátozását,
• kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és az Adatkezelő automatizált eljárás keretében kezeli.
• rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról

Érintett fenti jogaival bármikor élhet.

Az Érintett kérését az Adatkezelő által megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az
Adatkezelő számára. Az Adatkezelő a kérelem benyújtását követően legkésőbb 1 hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi vagy elutasítja (indoklással ellátva) a bejelentést. A vizsgálat eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja.
 
 Tájékoztatás megtagadása
 
Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékoztatásra vagy az Adatkezelő, mint adatkezelő bizonyítani tudja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az Adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet.

Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha

  • egy hónapon belül harmadik alkalommal él az Érintett ugyanazon tárgyú a 15-22. cikk szerinti jogai gyakorlására irányuló kérelemmel.
A tájékoztatás költsége

Az Adatkezelő az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen
biztosítja. Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyanazon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.
 
  • Az adminisztratív költség elszámolás alapja a mindenkori minimálbér órára vetített költsége, mint óradíj.
  • A tájékoztatáshoz felhasznált munkaórák száma az előbbi óradíjon elszámolva.
  • Továbbá a papír alapú tájékoztatási igény esetén a válasz nyomtatási költsége önköltségi áron és postázási költsége.

1. Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy
közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen.
 

Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn
belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait.
A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.
 

A tájékoztatás kéréshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk, hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A törléshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A zároláshoz való jog

 Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A tiltakozáshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

Jogok és jogorvoslat

  1. Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el; b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;ctörvényben meghatározott egyéb esetben.
  2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
  3. Amennyiben az Érintett a Szolgáltató meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
  4. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Bírósági jogérvényesítés

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani. Minderre polgári peres úton kerülhet sor, melynek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

Kártérítés és sérelemdíj

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Záró rendelkezések

Szolgáltató, a weboldalra vonatkozó jelen adatkezelési elveket tartalmazó dokumentumot 2019. december 21. napján készítette és ezen naptól fogva ismeri el a honlapra vonatkozóan a hatályos irányelveket tartalmazó dokumentumnak.

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi tájékoztatóját bármikor megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok jelen tájékoztatóban meghatározott céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az Adatkezelő tizenöt nappal előre közzéteszi honlapján.

Az adatvédelmi tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
– 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
– 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
– 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
– 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
– 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
– 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

Jelen adatkezelési tájékoztató PDF formátumban letölthető:

Scroll to Top

Feliratkozás hírlevélre

Szeretnél elsőként értesülni programjaimról és olvasni tőlem inspiráló írásokat? Iratkozz fel hírlevelemre!